wordpress

Is WordPress het beste CMS?

Het is in ieder geval het meest gebruikte CMS. Maar is het ook het beste CMS voor jou?

Er bestaan vele Content Management Systemen: Magento voor webshops, Drupal voor hele grote websites, Joomla voor de hobby-websites, Umbarco, noem maar op. Maar zeker niet allen zijn gratis en vele ervan vereisen een behoorlijke technische kennis.

Gratis eenheidsworst

Er worden ook kant-en-klare, of zelfs “gratis”, systemen aangeboden, zoals SquareSpace, Wix, Strato en Webnode, waarmee je direct aan de slag kan gaan. Maar deze hebben zo hun beperkingen in mogelijkheden en vormgeving. Ze zijn lastiger naar je hand te zetten. En zo lijkt jouw website precies op die van vele anderen.

Zeker is dat je vastzit aan de aanbieder en mag je voor elke “extra” dienst apart betalen. Zo kan de rekening hard oplopen. En zo is "gratis" opeens best duur.

Onafhankelijk

Met WordPress ben je in ieder geval onafhankelijk. Onafhankelijk van je webbouwer en de webhosting, je kan altijd verhuizen als een dienst je niet bevalt.

WordPress vereist weinig tot geen technische kennis. WordPress zelf is gratis (je hebt alleen de kosten van de webhosting) en ‘out of the box’ prima te gebruiken voor je blog, daar is het oorspronkelijk ook voor ontworpen. WordPress biedt daarvoor zelf gratis thema’s aan.

Veelzijdig

WordPress is zeer geschikt voor kleine tot middelgrote websites. Het is een robuust platform voor je website, makkelijk te onderhouden en enorm veelzijdig door de vele modules (plugins) die je met WP kan gebruiken: WooCommerce voor een webshop, Learndash voor online lessen of Buddypress om je eigen online community te bouwen. De mogelijkheden zijn legio.

Voor- en nadelen van een kant-en-klaar thema voor WordPress

Het is verleidelijk om voor de vormgeving van je website een mooi kant-en-klaar thema te kopen bij één van de vele aanbieders. Helaas leidt dit vaak tot frustraties omdat het voorbeeld heel anders is dan wat jij voor elkaar krijgt; uiteindelijk moet je toch alle koppen en teksten zelf bedenken en je website voorzien van mooi en passend beeldmateriaal.

En aan het eind van al dat gezwoeg op vrije avonden en weekends heb je een trage website omdat zo’n thema volgehangen is met allerlei overbodige zaken om maar zoveel mogelijk kopers aan te spreken. Dus bedenk je tweemaal of dat is wat je wilt want uiteindelijk heb je er vaak meer last dan voordeel van.

Page Builders

Zogenaamde Page Builders zijn handig om zelf de opbouw van je websitepagina’s te kunnen indelen met modules. Ook hierin is WordPress standaard al voorzien en daar kan je een heel eind mee komen.

Maar vaak wil je toch meer en mooiere, uitgebreidere mogelijkheden. Dan bieden pagebuilders als o.a. Beaver Builder, Elementor en Divi, een uitkomst met extra modules en templates waarmee je aan de slag kan gaan.

Weten wat je wilt

Maar de eerste stap is weten wat je wilt. Hoe ga je je homepage en de andere pagina’s indelen en vervolgens vormgeven. Dat is de belangrijke eerste stap. Daarbij wil ik je graag helpen.

 

Ook toe aan een goede website?

Bel, mail of vul het formulier in voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Telefoon: 06 - 450 90 955
E-mail:

     

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van je gegevens door deze website.

    Scroll naar top